Rogán Lúdas Matyiként verné el a bankokat

Vágólapra másolva!
A bankok átverik az embereket az ingyenes készpénzfelvétellel – állapította Rogán Antal, aki szerint Lúdas Matyiként háromszor fogják leverni a bankokon, ha nem tudnak megegyezni. Meg is fenyegette őket egy félmilliárdos bírsággal.
Vágólapra másolva!

Már februárban megemelheti a törvényben garantált ingyenes készpénzfelvételek számát a parlament – közölte Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a TV2 Mokka című műsorában.

A héten tárgyalnak a bankszövetséggel, és ha nem jutnak eredményre, akkor február 13-áig keresztülvihetik azt a törvényt, amelyben megnövelik az ingyenes készpénzfelvételi lehetőségek számát, és szigorítják a bankokra vonatkozó szabályokat – mondta Rogán Antal. Erről a lehetőségről Németh Szilárd rezsibiztos beszélt először vasárnap.

Rogán szerint azért van szükség a kiterjesztésre, mert úgy látják, hogy "a bankok megpróbálják átverni az embereket". Példaként említette, hogy bár törvény rögzíti azt az állampolgári jogot, hogy mindenki ingyenesen vehessen fel – legfeljebb két részletre osztva – 150 ezer forintot a bankautomatákból, mégis rengeteg olyan berendezés van, amelyből maximum 50 ezer forintot lehet felvenni. "Ez nyilvánvaló átverési kísérlet a bankok részéről" – fogalmazott a frakcióvezető.

"Nem érdemes trükközni, mert Ludas Matyi módjára, ahogy ő Döbrögin, háromszor fogjuk leverni rajtuk" – üzente Rogán Antal a bankoknak. A bankok is hasonló szankciókra számíthatnak, mint a rezsiszolgáltatók, amelyek nem tartják be a rezsicsökkentés szabályait. Arra a bankra, amely sok embert érintő hátrányos intézkedést hoz, 500 millió forintig terjedő bírságot szabhatnak ki – mondta a Fidesz frakcióvezetője.