Rekord a magyar Audi-gyártásban

Vágólapra másolva!
Az Audi Hungaria Motor Kft. mesés számmal zárta a tavalyi évet: közel 2 millió (egészen pontosan 1 925 636) darab motor került le a futószalagról, derül ki a vállalat honlapján megjelent közleményből. Az évek óta jellemző növekedési tendencia 2013-ban abban tetőzött, hogy a magyar társaság eddigi valaha legmagasabb termelési volumenét érte el.
Vágólapra másolva!

42 851 jármű, 10 337 alkalmazott, 1 434 540 négyhengeres Otto- és dízelmotor, 2 448 öthengeres Otto-motor, 445 369 hathengeres motor, 43 279 nyolc-, tíz- és tizenkét hengeres erőforrás: ezek a remek teljesítmény további számai. Az Audi Hungaria Motor Kft. üzemeiben közel 5 400 alkalmazott gyárt 8 100 motort naponta, ezek világszerte a Volkswagen-Konszern 30 telephelyére kerülnek. A legfontosabb pedig a töretlen növekedés. Ezt emelte ki Thomas Faustmann ügyvezető igazgató is: „A motorgyártásban ismét rekord termelési mennyiséget értünk el. A járműgyártásban a számos kihívás – egy új gyár termelésének felfuttatása, új munkatársakkal – ellenére nagyon eredményes évet zártunk magas termelési számokkal. Ezáltal nagy mértékben hozzájárulunk az AUDI AG globális növekedési stratégiájához és tovább erősítjük nemzetközi versenyképességünket.”

Achim Heinfling motorgyártásért felelős ügyvezető igazgató kiemelte az innovatív és vonzó termékeket, a munkatársak rugalmasságát. Gerd Walker járműgyártásért felelős ügyvezető igazgató elmondta, büszkék lehetnek arra, hogy a győri gyár teljes gyártási folyamatot fed le, présüzemtől lakkozó üzemen át a szereldéig. Jelenleg közel 3 000 munkatárs dolgozik a járműgyártásban, ahol évente mintegy 125 000 jármű készülhet. A cégvezetés szerint 2013 csúcspontja, hogy elindult a sorozatgyártás az új járműgyárban: az Audi A3 Limousine június, az A3 Cabriolet október óta gördül le a győri gyártósorokról, és mindkét modell az első csavartól az utolsóig Győrben készül.