Vágólapra másolva!
Ha mikro-, kis- vagy középvállalkozó vagy, és a céged kulcsszava az energiahatékonyság, akkor ez neked érdekes lehet. Cselekedj gyorsan.
Vágólapra másolva!

Az MVM Partner Zrt. – az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. energiakereskedő cége – energiahatékonysági pályázatot hirdet a hazai kkv-szektor számára, jelentették be ma sajtótájékoztatón Budapesten. A pályázattal azokat a vállalkozásokat kívánják díjazni, amelyek működésük során következetesen törekednek a tudatos energiagazdálkodásra. Akik ezen a vonalon példaképpé válhatnak más cégeknek. A pályázóknak be kell mutatniuk eddigi energiatudatos intézkedéseiket, beruházásaikat és azok eredményeit, mondta el Bally Attila, az MVM Partner vezérigazgatója.

A pályázat fővédnöke, Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter kiemelte, hogy a csökkenő energiafelhasználás csökkenő importot, ezen keresztül csökkenő energiafüggőséget jelent Magyarország számára. A kormány ezért kiemelten törekszik az energiahatékonyságra és az energiatudatos szemlélet elterjesztésére. Hozzátette, hogy az energiahatékonyság gazdasági haszna nyilvánvaló, de emellett kiemelendő a környezet megvédésében jelentkező haszon is. A miniszter kifejtette, hogy az energiahatékonysági célok megvalósításához nagymértékben hozzá tud járulni az is, ha nemcsak a lakossági, hanem az ipari és gazdasági szereplők energiahatékonysága is javul.

Bally Attila elmondta, hogy a beérkező pályamunkákat három kategóriában – cégmérettől függően – bírálja el és díjazza a szakmai zsűri. Díjátadó, konferencia, a nyertes művek bemutatása 2014 májusában.

Ha érdekel a pályázat, legkésőbb 2014. március 6-áig kattints ide.