Mi ez, ha nem vészjelzés?

Vágólapra másolva!
Előre is elnézést, ha ma túlságosan pesszimistára sikerülnek az írásaim, de ezt most nem hagyhatom ki. Ralizni kezdtek a gyér likviditású, eddig mindenki által mellőzött, a fundamentumokat sok esetben csak hírből ismerő (tisztelet persze a kivételnek) magyar minipapírok, amitől borsódzni kezdett a hátam. Mit jelent ez? Hát sok jót biztosan nem... 
Vágólapra másolva!

Minden játszik, minden nyer, a dagály végül tényleg minden hajót megemel. Úgy tűnik, még azt is, amelyik lyukas, attól függetlenül is persze, hogy ezek sokáig biztosan nem maradnak a felszínen.

Nagyon passzolnak ezek a tőzsdei mondások a BÉT-en látható mai jelenségre. Olyan kispapírok kezdtek ugyanis 5 százalék körüli emelkedésbe, amelyek nem éppen az erős fundamentumaikról ismertek (és itt tényleg tisztelet a kivételnek, mert a grafikonon szereplő cégek között valóban van olyan, amely ténylegesen is a részvényesi érték növelésére, nem pedig annak rombolására szakosodott), vagy likviditásuknál fogva eddig kiestek a befektetők fókuszából.

Ha ilyet látok, mindig kicsit megijedek, hiszen a kispapír rali jellemzően a nagy piaci hegymenetek végét szokta előre jelezni, amikor a befektetők már minden mindegy alapon vásárolnak. Érdemes tehát résen lenni, de persze csak emiatt nem érdemes fejvesztve menekülni a tőzsdéről, hiszen ki tudja, hogy a kispapír rali meddig tart még, és mikor érünk valóban a holtpontra?

Forrás: Investor.hu