Megütötték a piramisjátékkal vádolt céget

Vágólapra másolva!
Négy nap alatt közel 45 százalékot zuhanva, csúnya alakzatot rajzolt ki a Nu Skin Enterprises árfolyama. A cég táplálékkiegészítőket és egyéb szépségápolási termékeket értékesít MLM rendszerben. Az árfolyam összeomlásának hátterében az áll, hogy Kínában az egyik napilap piramisjátékkal vádolta meg a céget, és a hatóságok is vizsgálatot indítottak ellene.
Vágólapra másolva!

Katasztrofális napokon van túl a Nu Skin részvénye a New York-i tőzsdén, miután a kínai People's Daily újság arról írt, hogy a cég piaramisjáték rendszerben működik, valamint a kínai hatóságok vizsgálatot is indítottak a cég ellen. A Nu Skin táplálékkiegészítőket és szépségápolási termékeket értékesít multi-level marketing (MLM) renszerben.

A részvények négy nap alatt közel 45 százalékot zuhantak a hírekre, amivel egy derékszögű háromszöget rajzoltak ki. Habár valószínűleg a befektetők, akik Nu Skin részvényekkel rendelkeztek nem nagyon örülnek a szép geometriai formának.

Persze a cégnél azonnal cáfolták a piramisjátékkal vont párhuzamot, a jelenlegi helyzet viszont meglehetősen borús, hiszen Kínától várta a cég növekedésének nagy részét.

A Nu Skin részvények tavaly április eleje óta háromszorozták árfolyamukat, viszont a péntekkel záruló mélyrepüléssel júliusi szintekre esett vissza a papírok értéke. (Az amerikai tőzsdéken ma nincs kereskedés Martin Luther King ünneplése miatt).

A Nu Skin árfolyama (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu