Vágólapra másolva!
Hatalmas eufóriában törtek ki a befektetők a világ legnagyobb luxuscégének, a Louis Vuitton Moet Hennessy jelentése után, ugyanis a cég részvényárfolyama hat százalék feletti ugrást produkált. A piaci szereplők a pislákoló fordulat jeleit láthatják a megjelent számokban.
Vágólapra másolva!

Azért követhette ekkora árfolyammozgás a megjelenteket, mivel a cég legmeghatározóbb üzletága, a divat- és bőrcikkek értékesítése hét százalékkal nőtt organikus alapon, ami gyorsulást jelent a megelőző kilenc hónap négy százalékához képest.

Ráadásul az igazán gyenge harmadik negyedév után még inkább jól festenek a számok, amik azt mutathatják, hogy mégiscsak elérkezhetett a fordulat a cégnél. Leginkább a divat- és bőrcikkek üzletágának javuló teljesítménye volt a pozitívum, de a bor- és alkohol divízió vártnak megfelelő növekedése is jó jel a versenytársak csalódást keltő eredményei után, nyilatkozta a Credit Suisse elemzője a Bloombergnek.

Habár sok a bizonytalanság a luxusszektorral kapcsolatban elsősorban a kínai bővülés kapcsán, a megfelelő üzleti modell és az értékeltség alapján a Nomura elemzőház vételre ajánlja a részvényt, írja a Bloomberg.

Az LVMH egyébként már az ősszel elindított egy stratégiaváltást látva a növekedés mérséklődését. A cégnél még drágább termékekkel és kevesebb üzlet nyitásával próbálják meg emelni fő márkájuk, a Louis Vuitton presztízsét, miután mind Európában, mind pedig Ázsiában csökkent irányukba a kereslet.

De a Louis Vuitton márka újrapozícionálása mellett próbálja bővíteni portfólióját, több kisebb divatmárkába fektetve, emellett pedig a vezetőséget is átalakították. A vezető elnökhelyettesi pozícióba Delphine Arnault került, a vezérigazgató, Bernard Arnault lánya, míg a vezető művészeti igazgató Nicolas Ghesquiere lett. Azok után, hogy Marc Jacobs elhagyta a céget, hogy saját márkáját tőzsdére vigye.

A mai hat százalék körüli ugrással, a fontos 130 eurós szint közelében mozog az árfolyam. Ha sikerülne e fölött zárnia, az jó jel lehetne a további emelkedések szempontjából. Egyébként az LVMH ugrása segíti a többi luxusipari céget is annak ellenére, hogy a piaci hangulat újra borongóssá vált. Az Hermés árfolyama közel három százalékkal emelkedik, míg a Kering részvényei 1,6 százalékkal drágulnak, a brit Burberry pedig 0,6 százalékos pluszban van.

Az LVMH árfolyama (Párizs) Forrás: Bloomberg, Investor.hu