Megtáltosodott a forint

Vágólapra másolva!
Javul a hangulat a világban, ennek megfelelően erősödött is a forint egészen a 304-es szintekig. Technikailag ez még mindig csak egy kitörés-visszateszt, amit gyengülés követhet, persze csak akkor, ha a befektetői hangulat ismét romlásnak indul.  
Vágólapra másolva!
  • A nagy esések után javuló a hangulat a világpiacokon, az európai részvényindexek emelkednek, felfele korrekció bontakozott ki.
  • A kockázatkerülő üzemmódban tehát némi enyhülés látszik, ami sokat kedvez a forintnak is. Az árfolyam a 307-es magasságból egészen 304-ig erősödött vissza.
  • A feltörekvő piaci mini pánikban is enyhülés látszik, az indiai jegybank kamatot emelt, és a török jegybank mai rendkívüli ülésén is egy határozottabb lépést várnak. Ezt egyébként jelezte is a miniszterelnök, aminek köszönhetően a líra nagy erősödéssel reagált.
  • A forint erősödése technikailag egyelőre egy kitörés-visszateszt formációt ad, vagyis könnyen lehet, hogy innnen további gyengülés jön. Erre viszont most nagy téteket nem raknánk, minden attól függ ugyanis, hogy a befektetői hangulat hogyan alakul a következő napokban. Ezt pedig egyelőre igen nehéz megmondani.
A forint árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu
A forint árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu