Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megszünteti romániai működését a CIG Pannónia

Vágólapra másolva!
Megszünteti romániai leányvállalatának működését a CIG Pannónia, olvasható a társaság közleményében. A tavalyi összes bruttó díjbevételből mindössze 0,3 százalékot tett ki a Romániából származó bevétel.
Vágólapra másolva!
  • Megszünteti a CIG Pannónia a 100 százalékos tulajdonában lévő román Tisia Expert Srl. cég működését, közölte a társaság.
  • A döntést azzal indokolják, hogy jelenlegi formájában nem hatékony a romániai értékesítés fenntartása.
  • A meglévő ügyfelek kiszolgálását és az állománykezelési feladatokat a társaság a jövőben is ellátja.

A Romániából származó bruttó díjbevétel a társaság összbevételéből mindössze 0,33 százalékot tett ki 2012-ben, míg az adózás előtti eredmény -71,5 millió forint volt. Vagyis csak kis mértékben járult hozzá a bevételekhez a román működés, míg eredménye negatív volt, habár akkor a társaság összvállalati szinten is veszteséget termelt.

A CIG 2009 májusától fióktelepen keresztül folytatott tevékenységet Romániában, majd 2011 decemberében tért át Romániában is a határon átnyúló szolgáltatás keretében való értékesítésre. (Románia mellett még Szlovákiában is ilyen konstrukcióban van jelen a társaság.) A Tisia a romániai értékesítés támogatásában nyújtott tanácsadási szolgáltatást.

A CIG Pannónia árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről