Megrohamozhatják a McDonald's-ot

Vágólapra másolva!
Nagyobb menetelésen van túl Amerika két legnagyobb gyorsétteremlánca, a McDonald’s és a Burger King. A két részvény árfolyama fontos szinteknél húzódik, és a technikai kép alapján jó esély van a további emelkedésükre. 
Vágólapra másolva!

McDonald’s: Fontos szintről pattanhat
(NYSE)

Az utóbbi három hétben lendületes emelkedésre volt képes a McDonald’s árfolyama, melynek sikerült áttörnie a 96,5 dollárnál húzódó fontos ellenállását. Az emelkedés azóta kissé megtorpant, és egyelőre nem sikerült új magasságokat meghódítania a részvénynek.

A papír napi grafikonján egy dupla alj alakzat kezd formálódni, melynek nyakvonala a 99,3 dolláros szint (100 százalékos Fibonacci szint). Az alakzat akkor lesz teljes, ha az árfolyam áttöri a 100-as Fibonacci szintet. Erre jó esély van, mivel a részvény a rövid távú emelkedő trendvonal, az 50 napos mozgóátlag és a leküzdött, azóta támaszként funkcionáló 96,5 dolláros szintnél található.

Ez a három formáció együtt remek ugródeszka lehet a részvény számára, mely talán egy kisebb pihenőt tart az elmúlt hetek menetelése után. Ha sikerülne leküzdeni a 99,3 dolláros szintet, akkor az alakzatból számítható (optimista) célár szerint a 200-as Fibonacci szintig, 104,6 dollár közelébe pattanhatna a részvény. Ehhez először a 200 napos mozgóátlag és a 76,5-ös Fibonacci szint által együttesen jelentette akadályt kellene maga mögött hagynia az árfolyamnak.

Ha mégis dél felé fordulna a részvény, első körben a hosszú távú emelkedő trendvonal, és a 0-ás Fibonacci szint nyújthat menedéket a számára, majd a 90 dolláros szint jelenthetne támaszt.

McDonald's napi grafikon (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A heti grafikonon jól látható, hogy a hosszú távú trend többször is megfogta a papír esését, és jó esély van arra, hogy most is felpattan róla az árfolyam. Az 50 hetes mozgóátlag egyelőre útját állta az emelkedésnek, melynek áttörése esetén első körben 103,8 dollár lehet elérhető a papírnak.

McDonald's heti grafikon (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Burger King: Nincs akadály előtte
(NYSE)

A McDonald’s riválisának, a Burger Kingnek az árfolyama egy emelkedő csatornában mászott vissza egy bágyadt letörés után. A részvény szintén lendületesen menetelt az elmúlt hetekben, és a sáv közepéig kúszott fel. A papír előtt nem húzódik komolyabb akadály, és a lendületét elnézve jó esély van arra, hogy a sáv felső széléig is elrepül a részvény.

Ez a jelenlegi 22,8 dolláros szintről bő 10 százalékos ralit jelentene a számára, amihez előbb a 138,2-es Fiibonacci szintet is le kellene küzdenie.

Pesszimista forgatókönyv megvalósulása esetén először a sáv alsó széle, majd a 100-as Fibonacci szint és az 50 napos mozgóátlag foghatja meg az esést.

Burger King napi grafikon (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu