Megörökölték a Danubiust

Vágólapra másolva!
Lezárult az örökösödési folyamat a Danubiusnál, így Sir Bernard Schreier tavaly nyári elhalálozását követően közvetlen és közvetett módon leszármazottjai, és a CP Holdings vezetői beosztású tagjai lettek a tulajdonosok. 
Vágólapra másolva!
  • Az örökösödést követően a CP Holdings (a korábban Sir Bernard Schreier irányítása alatt álló holding) részesedése nem változott, továbbra is 76,3 százalékos. Mivel a hotelláncnak vannak saját részvényei, mindez 80 százalék feletti befolyást jelent a vállalatban.
  • Schreir leszármazottjai mellett a tulajdonosi struktúrában közvetett módon a CP Holdings két irányító tagja (legalábbis az interneten végigfuttatott gyorskeresésünk erre az eredményre vezetett), Robert Glatter és Michael Wreschner is a tulajdonosok között kapott helyet.
  • A nagy kérdés, hogy a tulajdonosi változások hatására elindul-e a befektetések terén egyfajta portfólió átrendezés, ami mondjuk a Danubius részvényeket is érinti. A nagyobb valószínűsége szerintünk annak van egyébként, hogy ilyenre nem kerül sor, hiszen a Danubiusban megjelent arcok nem mondhatók teljesen újnak, korábban is a CP Holdings-hoz lehetett kötni őket.
  • Másik oldalról viszont azt is fontos látni, hogy egyelőre nem tudhatjuk, hogy az újdonsült tulajdonosok miben gondolkoznak, vagyis az biztos, hogy hosszú idő után először most lehet ténylegesen is esély arra, hogy a Danubius tulajdonosi struktúrájában jelentősebb változások következzenek be.

Forrás: Investor.hu