Már gyűjtik a pénzt a T-Mobile US felvásárlására

Vágólapra másolva!
Egyre valószínűbb, hogy sor kerülhet a T-Mobile US felvásárlására, a japán érdeklődő már dolgozik a több tízmilliárd dolláros hitelfinanszírozáson.
Vágólapra másolva!
  • Egyre valószínűbb, hogy rövidesen sor kerülhet a Deutsche Telekom amerikai leányának, a T-Mobile US-nek az eladására. Erre enged következtetni Timotheus Hoettges Bloombergnek adott interjúja, ebben ugyanis a telekomcég frissen kinevezett vezére elmondta, hogy ismét vizsgálják az eszköz értékesítését.
  • A DT vezérigazgatója hozzátette, hogy a T-Mobile US értéke a 2011-es szintekre tért vissza, amikor is az AT&T-nek nem sikerült bekebeleznie a szolgáltatót, mivel a hatóságok megfúrták azt. Akkoriban mintegy 39 milliárd dolláros ügyletet üthettek volna nyélbe a felek.
  • A T-Mobile US felvásárlása ugyanakkor már azt elmúlt hetekben terítékre került. Egyes információk szerint a japán SoftBank amerikai leánya a Sprint, illetve a Dish Network is a kérők között található.
  • A Bloomberg friss információi szerint a Deutsche Telekom vezetése csak készpénzt fogadna el az egység eladása fejében. Éppen ezért a SoftBank már hozzá is látott a forrás biztosításához, a japán telekomcég állítólag 20 milliárd dollárnyi hitelt venne fel a tranzakció finanszírozásához.
  • Elemzői vélemények szerint a felvásárlás lehetőségét erősítheti, hogy a Deutsche Telekom a múlt héten egy holland holdingcégéhez transzferálta a T-Mobile US-ben meglévő 67 százalékos részesedését.
  • A BTIG elemzőjének elmondása szerint Hollandia kedvezőbb adófeltételeket kínál az eszközeladások terén, elég csak abból kiindulni, hogy a Vodafone is így értékesítette a Verizon Wirelessben lévő 45 százalékos részesedését.
  • Ráadásul a Deutsche Telekom tavaly hasonló lépést eszközölt a magyar leánya esetében is. Ebből kiindulva pedig az sem zárható ki, hogy ismét fellángoljon az a sztori, miszerint a Deutsche Telekom felvásárolja a Magyar Telekomban nem tulajdonolt részvénymennyiséget. A holland bejegyzésű CMobil B.V. tulajdonszerzését azonban egy holdingstruktúra kialakításával indokolták.
Forrás: ComScore, Investor.hu