Lezárul a csődeljárás az almádi Ramada ellen

Vágólapra másolva!
Megállapodott hitelezőivel a balatonalmádi Ramada Hotelt üzemeltető Aurora Hotels Kft., így hamarosan lezárulhat a csődeljárás. A négycsillagos balatoni szálloda üzemeltetője tavaly novemberben jelentett csődöt, de január első hetében sikerült csődegyezségre jutni a hitelezőkkel. Az eljárás alatt a 210 szobás, 12 emeletes szálló zavartalanul üzemel, tájékoztatott a Hunyadi Válságmenedzser és Felszámoló Zrt. vagyonfelügyelője.
Vágólapra másolva!

A Ramada Hotel 2011 óta küzd fizetési gondokkal: a szálló korábbi üzemeltetője, a 2011 júliusa óta felszámolás alatt álló Wossala Hotels Kft.-t az Erste Leasing Zrt. megvásárolta 2011 decemberében. Az új üzemeltető szerződést kötött az üdülési használati jog tulajdonosaival, az Erste Leasing Zrt. a szálló szakmai menedzsmentjéből alakult cégnek lízingbe adta a hotelt.

2005-ben a WH Kft. az Erste Banktól 2,9 milliárd forintnak megfelelő svájci frank alapú hitelt vett fel, ebből teljesen felújította a csaknem 20 ezer négyzetméteren álló szállodát. 2009 szeptemberében egy szállító kezdeményezett felszámolási eljárást a kft.-ből kivált kisebb szervezeti egység, a Prémium Consult Kft. ellen. Az ok: négymillió forintos követelés. A keresetet a bíróság első fokon elutasította, a Győri Ítélőtábla azonban helyt adott. Mivel a Wossala Hotels Kft. felelős volt a Prémium Consult Kft. tartozásaiért is, az ítélőtábla elrendelte a felszámolást.

A nyilvános cégadatok szerint a 2011 júliusban létrehozott Aurora Hotels Kft. jelenleg 78 dolgozót foglalkoztat. A társaság 2011-ben 121 millió forintos nettó árbevételt, és egymillió forintot meghaladó nyereséget ért el. A 2012-es évet 606 millió forint árbevétel mellett 147 millió forint veszteséggel zárta.