Vágólapra másolva!
Mínuszba kerültek nyitás után a hazai főbb papírok, melynek következtében a BUX is esni kezdett. Ennek oka, hogy az ázsiai tőzsdéken uralkodó borongósabb hangulat átterjedt az európai börzékre is. Olvassa el reggeli ázsiai és amerikai piaci összefoglalónkat is: Rosszul indul a hét Ázsiában 
Vágólapra másolva!

Lefelé vette az irányt nyitás után a magyar részvényindex, mely 0,6 százalékot esett. A régióban szintén esnek a részvényindexek, egyedül a cseh PX tudja előző napi záróértéke körül tartani magát.

A BUX-ot elsősorban a Mol mélyrepülése rántja lejjebb, az olajpapír 1,2 százalékot zuhant a cég felől érkező hírekre. A többi főbb papír is esik, az OTP 0,8 százalékot, a Richter 0,6 százalékot veszített értékéből, a Magyar Telekom pedig 0,3 százalékot gyengült.

A Mol befektetői az INA-val bonyolódó ügy fejleményeire figyelhetnek, a horvát kormány az ENSZ genfi nemzetközi kereskedelmi jogi bizottságához gordul, hogy nyilvánítsák semmissé azt a 2009-es megállapodást, amivel a Mol irányítási jogokat szerzett az INA-ban. Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója pedig keresetet nyújtott be a horvát alkotmánybíróságra a zágrábi megyei bíróság ellen, írja a Magyar Nemzet. Hernádi szerint a bíróság megsérti alkotmányos jogait, mivel nem hajlandó addig tárgyalni a letartóztatási határozat elleni fellebbezését, ameddig nincs letartóztatva.

A forint gyengülni kezdett délelőtt, és 301,5-ig szaladt fel az euróval szembeni árfolyama. A dollár/forint jegyzése 222,4-nél, a svájci franké 244,4-nél található.

Európában kisebb esést szenvedtek el a főbb részvényindexek, melyek 0,1-0,5 százalékos mínuszokat szedtek össze. Ennek oka, hogy már Ázsiában is kissé borongós volt a hangulat a kínai makroadatok után.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu