Vágólapra másolva!
Csak a Richter található pluszban a hazai főbb papírok közül, ami után a BUX továbbra is kisebb mínuszban mozog. Az európai tőzsdéken nincs nagy mozgás, szintén minimális esések láthatóak. 
Vágólapra másolva!

Csupán veszteségeinek mérséklésére futotta a BUX erejéből délelőtt, mely 0,3 százalékos mínuszban mozog dél körül.

A BUX-ot az OTP javulása segítette feljebb, a bankpapír a reggeli esése után pénteki záróértéke közelébe, minimális mínuszba küzdötte fel magát a horvát bevásárlás hírére. A Magyar Telekom viszont a nap vesztese eddig, 1 százalékot veszített értékéből. A Mol továbbra is 0,9 százalékkal esik, a Richter viszont 0,5 százalékkal emelkedik.

A kisebb társaságok részvényei közül a Rába 0,7 százalékot gyengült a német Kirchoff Grouppal kötött megrendelés ellenére.

A forint nem tér magához, és 301,9-nél, öthetes mélypontján mozog az euróval szemben. A dollár/forint jegyzése 222,6-nál, a svájci franké 244,6-nál található.

Az európai tőzsdéken nincs nagy mozgás, mivel az amerikai piacok ma zárva tartanak Martin Luther King ünneplése miatt, így az átlagosnál alacsonyabb az aktivitás a befektetők körében. A főbb európai részvényindexek változatlanul minimális mínuszban mozognak, a leggyengébben a német DAX és a belga BEL 20 teljesít, melyek 0,2-0,3 százalékot estek.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

EURHUF árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu