Legyen olcsó, készüljön gyorsan és sütés nélkül

Vágólapra másolva!
Így eszünk és így netezünk mi, de főként a kettőt együtt: nyilvánosságra hozta a NoSalty az elmúlt év toplistáját.
Vágólapra másolva!

A befutó egy sajtosstangli-recept, amely az aranyérmet megközelítőleg negyvenezer leírás közül érdemelte ki.

A sós nass mellett a tíz legnépszerűbb recept listáján három csirkeétel és négy desszert szerepel. Az év során a keresőszavak közül az „olcsó” nyert, különösen a hónap végén. A felhasználók kiemelkedően sűrűn kattintottak még a „süti sütés nélkül” tagre, valamint az 5-15, illetve 15-30 perces elkészítési időre. A júzerek érdeklődése ezenkívül a trendi diétákra, az egészséges életmódot támogató receptekre, a „könnyű ételek”-re, a cukor- és gluténmentes, valamint a paleolit receptekre terjed ki. Kedvelt címke a magyaros, bár tény, hogy jóval színesebben főzünk, mint akár néhány éve: 2013-ban sűrűn bukkantunk olyan összetevőkre, mint a medvehagyma, a mascarpone, a parmezán, a menta, a koriander. És már legalább húszféle lisztet ismerünk és használunk.

Természetesen az oldal az ünnepek alatt döntött éves csúcsot. December 23-án például több mint 300 ezer ember produkált mintegy 1,7 millió oldalletöltést, így kiütéssel lett a NoSalty a nap női portálja, a hazai weboldal-olvasottsági statisztikákban pedig a 8. helyet foglalta el.

Kiegészítésül mi ezt az igazán különleges – víz alatt pihentetett tésztájú – sajtosstangli-különlegességet kínáljuk a Nosalty Nagyiblog nevű rovatából, a történetével együtt. Beszéltem a szerzővel. Megnyugtatott, a látszat nem csal, tényleg könnyen és gyorsan el lehet készíteni, ha nem is sütés nélkül.