Ledőltek a falak Kínában a konzolgyártók előtt

Vágólapra másolva!
Egy 2000 óta érvényben lévő tiltást függesztettek fel a kínai hatóságok, mivel újra szabaddá tették a játékkonzolok értékesítését az ország Kína egyik részén. 
Vágólapra másolva!
  • A kínai hatóságok ideiglenesen feloldották a játékkonzolok értékesítésére vonatkozó tilalmat, így már az óriási ország egy részén is lehet majd legálisan ezeket az eszközöket forgalmazni. A tiltás feloldása egyelőre csak a Shanghai Szabad Kereskedelmi Zónára vonatkozik.
  • Ezzel megnyílik az út az olyan nagy játékgyártók előtt, mint a Nintendo, a Microsoft vagy a Sony, hogy belépjenek az évi 10 milliárd dollárt termelő kínai játékpiacra. A Microsoft az Xbox One konzolját, a Sony pedig a PS4-et kezdheti értékesíteni Kínában.
Playstation 4 Forrás: Sony
  • Az érintett társaságok közül a Sony és a Nintendo már közölte, nagyon vonzónak találják a kínai piacot, és jelenleg vizsgálják, hogyan tudnák kiaknázni a kapott lehetőséget. A Microsoftot pedig büszkévé tette, hogy beléphetnek a kínai konzolpiacra, és azon fognak dolgozni, hogy egy újgenerációs élményt nyújtsanak a kínai embereknek a szórakoztató-piacon.
  • Kína még 2000-ben tiltotta be a játékkonzolokat, hogy így védje a fiatalokat az eszközök negatív hatásaitól. Azonban az okostelefonok, táblagépek elterjedésével az online játékok is egyre szélesebb körhöz jutnak el, így mára értelmetlenné vált ez a tiltás.
  • A hírekre a Nintendo részvényei 7,5 százalékot ugrottak ma, amivel két és féléves csúcsra került az árfolyamuk. Ezzel szemben a szélesebb termékpalettával rendelkező Sony részvényei 0,2 százalékot gyengültek.
Nintendo árfolyama (Tokió) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Sony árfolyama (Tokió) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Korábbi cikkeink: