Vágólapra másolva!
Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért címmel pályázatot hirdet a Nemzetgazdasági Minisztérium és az Európai Bizottság. A pályázat a vállalkozások, illetve a vállalkozáspolitika legsikeresebb európai támogatóit keresi, tudatosítja a vállalkozások hozzáadott értékét, valamint bátorítja a potenciális vállalkozókat. A díj céljai közé tartozik, hogy ismertebbé tegye a vállalkozási tevékenységet, illetve hogy bemutassa a legjobb elképzeléseket és gyakorlatokat.
Vágólapra másolva!

A Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért pályázatot az alábbi hat kategóriában hirdetik meg:

  • a vállalkozói kedv ösztönzése,
  • a vállalkozói ismeretek növelése,
  • az üzleti környezet fejlesztése,
  • a vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése,
  • a zöldgazdaság ösztönzése,
  • a vállalkozás a társadalmi esélyegyenlőségért.

A kiválasztás két szakaszban zajlik, nemzeti és európai szinten. Az európai fordulóba két nemzeti projektet juttat tovább a magyarországi zsűri. Az európai zsűri nagydíját az a pályázat nyeri el - bármely kategóriából -, amely Európa legkreatívabb és leginspirálóbb vállalkozói kezdeményezésének bizonyul. A díjátadó ünnepséget Olaszország rendezi Nápolyban az év végén. Az elmúlt években két magyar sikertörténetet is díjazott az európai zsűri: a megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató Panda Hotelt, illetve a Széchenyi Kártya Programot is, közölte az NGM.

Tavaly a 19 magyarországi pályázó közül a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja „Vállalkozáskeltető” projektjével, illetve a Nyír-Dinamika Ipari, Kereskedelmi és Szakképző Kft. vállalkozói szakképzési pályázatával jutott be az európai fordulóba. A vállalkozáskeltető projekt sikerét mutatja, hogy mintaként szolgál a 2014-2020-as fejlesztési időszakban kialakítandó országos programokhoz is, áll a minisztérium közleményében.