Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Így csábítják a T-Mobile ügyfeleit

Vágólapra másolva!
Nyílt háborút indított az AT&T az amerikai T-Mobile US ellen, a második legnagyobb mobilszolgáltató ugyanis mintegy 100 ezer forintos "ajándékkal" próbálja meg átcsábítani versenytársa ügyfeleit. Mindezt azután, hogy korábban kudarcba fulladt a T-Mobile US felvásárlása.
Vágólapra másolva!

Újabb izgalmakat tartogat a tengerentúli mobilszektor, ahol az elmúlt hónapokban jó pár kisebb nagyobb felvásárlásnak is szemtanúi lehettünk. A legújabb hadjáratot az AT&T éppen ma indította meg korábbi célpontja, a T-Mobile US ellen. A második legnagyobb mobilszolgáltató célja, hogy minél több ügyfelet el tudjon happolni a negyedik számú szereplőtől. Ennek érdekében pedig akár 450 dollárt, azaz mintegy 100 ezer forintot sem rest felkínálni azoknak a T-Mobile-os ügyfelek, akik átpártolnak hozzá.

Az AT&T-nek ugyanakkor nincs sok választása az ügyfélakvirálás területén, hiszen a négy nagy szolgáltatót leszámítva már csak kisebb szolgáltatók találhatók a piacon. A T-Mobile US-t korábban felvásárolta volna az AT&T, de ezt a versenyhatóság részéről megfúrták.

És hogy miért pont most indít nagyobb rohamot az AT&T? Gyakorlatilag az egyik utolsó lehetősége most nyílik arra, hogy nagyobb ügyfélállományt csábítson át, miután a T-Mobile US-t vélhetően rövidesen felvásárolhatják. A harmadik számú Sprint és a Dish Network máris bejelentkezett a Deutsche Telekom amerikai leányáért.

Forrás: ComScore, Investor.hu

A T-Mobile árfolyama a hírre több mint 3 százalékos zuhanással reagált, igaz az elmúlt évet tekintve még így is impozáns, bő kétszámjegyű növekedést mutat a telekompapír. Eközben az AT&T árfolyama tegnapi záróára alatt ingadozik egy kicsivel.

A T-Mobile US napi grafikonja (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről