Hét másodperc

vine, applikáció, innováció, fejlesztés, alkalmazás, iOS, Android, Zach King
Hét másodperc elég rövid ahhoz, hogy bármikor megragadja a figyelmünket, és még kedvet is kapunk az alkotáshoz
Vágólapra másolva!
Hét másodperc. Ennyi a Vine videók egységideje. Hét másodpercről az derült ki, hogy önálló műfaj. Hét másodpercről sosem gondoltuk volna, mennyi minden belefér. Hét másodperc vidáman hódít. Hét másodperc átrabol a Facebookról. Hét másodperc még sosem volt ennyire szórakoztató.
Vágólapra másolva!
Elég rövid ahhoz, hogy bármikor megragadja a figyelmünket: hét másodpercben bármikor átadjuk magunkat a szórakoztatóiparnak, és még kedvet is kapunk

Ha gyakorlatiasan szeretnénk megfogalmazni egy mondatban, a Vine leginkább olyan, mintha az Instagram videóverziója volna. Néhány száraz tény: a 2012 júniusában alapított startupot októberben már meg is vette a a Twitter. 2013 áprilisában ez volt a leggyakrabban letöltött alkalmazás az App Store-ban, az androidos verziót pedig az év végén a Time 2013 ötven legjobb appja közé sorolta.

A nagy ötlet az, hogy maga az applikáció hurkolja össze a különböző felvételeket. Ezt kihasználva nyílik tarka terep a kreativitásnak. Az Egyesült Államokban az első cég, amely Vine-nal készített hirdetést, a Dunkin Donuts volt. Az ősverzió hat másodpercre korlátozódott, de akkor még a felvételhez egy kicsit hosszabban kellett nyomva tartani a képernyőt. A fejlesztések során lett a hatból hat és fél, a hivatalos keret pedig hét.

De vegye át a szót ez a kis összeállítás itt alant. Ne firtassuk, vajon mennyi szabadideje lehet a Zach King néven, Vine-varázsló címen elhíresült fiatalembernek. Olykor kissé ismétli önmagát, ömlesztve látszik, mikor fárad el a humora, neki is vannak ritka eltalált és kevésbé szerencsés pillanatai. Ám amit ebből a felületből kihoz, mégis őrült mulatságos. Személyes kedvencünk sok van, például a zoknis (0:27), a tükörtojásos (1:50), a "Gyerekek, otthon ne igyatok szappanbuborékot" (2:47), a színváltó póló (3:05), és az aranyhalas (7:31). Legyen pazar vasárnapotok!