Felfalnák a kínaiak az IBM x86-os szerverüzletét

Vágólapra másolva!
Igaznak bizonyultak a pletykák, a világ legnagyobb PC gyártója tényleg megveheti az IBM szerver üzletágának bizonyos részét. A Lenovo 2,3 milliárd dollárt fizet az eszközökért, vagyis kevesebbet annál, mint amiről a híresztelések szóltak. 
Vágólapra másolva!
  • A korábbi lapértesülések 2,4-4,5 milliárd dolláros vételárat sejtettek, de végül a Lenovo „csak” 2,3 milliárd dollárt fizethet (a tervek szerint) az IBM szerver üzletágáért.
  • 2 milliárd dollárt készpénzben, a fennmaradó részt pedig Lenovo részvényekkel fogják kiegyenlíteni. Ilyen jelentős akvizíciót korábban még nem hajtott végre a vállalat.
  • Az IBM nem az egész szervez üzletágától válna meg. Az x86-os szerverüzletet például eladnák, így a Lenovóhoz kerülnének a System x, Blade Center, Flex System szerverek, a NextScale, iDataPlex rendszerek, az ezekhez kapcsolódó szoftverek, hálózati eszközök és karbantartási szolgáltatások.
  • Mivel a Lenovonak 2,46 milliárd dollár pihen a pénztárcában (nettó készpénz formájában), a tranzakció miatt nem kell hitelekhez folyamodnia.
  • A vállalat célja, hogy a szerver piacon 5-10 százalékos részesedést érjen el három éven belül a 2012 végi 2,6 százalékhoz képest. Így tehát már érthető, hogy miért vásárolt be a Lenovo.