Érdekes helyen fordult a forint

Vágólapra másolva!
Gyengélkedéssel kezdi az évet a forint, bár a mai egy egység körüli elmozdulás az euróhoz képest egyáltalán nem számít hajmeresztő mozdulatnak. Sokkal inkább csak egy kis szokásos kilengésről van szó, ami viszont ennél sokkal érdekesebb, hogy fontos technikai szintek közeléből történik mindez. 
Vágólapra másolva!

Rossz a hangulat a világ tőzsdéin, pontosabban az elmúlt hetek-hónapok nagy eufóriája után ma egy kisebb megálló, szusszanás jelei mutatkoznak. Ez tehát az adottságnak mondható külső környezet, amiben a forint sem tud duhajkodni, a 298-as szintre gyengült az euróval szemben. A mozgásban nincs semmi különös, hiszen az egy forintos elmozdulás egyáltalán nem az, amitől hátast kéne dobnunk.

A forint napon belüli árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Az viszont sokkal érdekesebb, hogy honnan pattant megint felfele az árfolyam. Ha a grafikonon berajzoljuk a 2012. szeptember óta tartó emelkedő trendvonalat (ahonnan a mostanival együtt már ötször sikerült elrugaszkodni), akkor jól láthatjuk, hogy megint a fontos támasz közeléből fordult a széljárás a forint piacán.

Messzemenő következtetéseket azért pusztán ebből ne vonjunk le, de azért ha hiszünk a technikai jelzéseknek, akkor innen egészen akár a 303-as szintekig is gyengülhet majd a következő napokban. A legközelebbi ellenállások ugyanis ott tartózkodnak, márpedig az elmúlt hónapokban a forint előszeretettel pattogott támasz és ellenállás között, érintve mindkét végletet.

A forint hetes grafikonja Forrás: Bloomberg, Investor.hu