Egyből szebbnek látják a Raiffeisent

Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, hogy az elemzői kar egyelőre pozitívan értékeli a Raiffeisen körüli eseményeket, tegnap és mai is érkeztek kedvező vélemények a bankról. Nem csoda, hiszen a korábbi félelmekkel szemben egész jó áron sikerült rendezni a bank tőkeproblémáit, amivel egy nagy kockázat esik ki a részvény piacáról. 
Vágólapra másolva!

A legmeglepőbb talán a Berenberg húzása volt, az elemző ugyanis a 12 eurós célárfolyamát egy huszárvágással 29 euróra emelte, így persze az eddigi eladás ajánlását is tartásra kellett változtatnia. Hasonlóan látja a részvényt a Banca IMI elemzője is, 29,8 eurós célárral. Ami lényegesebb, hogy náluk sokkal nagyobb szereplők, például az HSBC is szebbnek látja a jövőt, hiszen a 32 eurós célárukat felhúzták 35 euróra, így ők gyakorlatilag október óta felülsúlyozásra ajánlják a részvényt.

A jelenség nem teljesen ismeretlen, ilyenkor azt szoktuk mondani, hogy az elemzők futnak az árfolyam után. Persze a hatalmas tőkeemelés előtt talán nem csoda, hogy pesszimistábbak voltak a kelleténél, őszintén szólva mi is nagyobb kavarodásra számítottunk.

Forrás: Investor.hu