Egy újabb ijesztő jel

Vágólapra másolva!
A Business Insideren találtunk egy érdekes grafikont arról, hogy az amerikai Kisbefektetői Szövetség (AAII) regisztrált felhasználói hogyan allokálják pénzüket az egyes fontosabb eszközkategóriák közül. Mondhatni nagyon tele vannak részvénnyel, ami egy újabb adalék a közelgő részvénypiaci korrekcióra figyelmeztető jelekhez. 
Vágólapra másolva!

Gőzünk sincs, hogy mikor jön majd a részvénypiaci korrekció (és higgyék el, senkinek sincs róla), de hogy előbb-utóbb megérkezik, az szinte biztos. Egyszerűen azért, mert ilyen a tőzsdék viselkedése. Az elmúlt hetekben, sőt hónapokban már több figyelmeztető jelre is felhívtuk a figyelmet, óvatosságot javasoltunk, de az esésnek eddig se híre, se hamva. Bár a most talált grafikon ismét a korrekcióra figyelmeztető jelzés, könnyen lehet, hogy a részvénybika nagy ívben fog tenni rá.

Arról van szó röviden, hogy az AAII oldalán regisztrált befektetők pénzüknek már nagyjából 70 százalékát tartják részvényben, ami a historikus adatok szerint meglehetősen magas arány. A kötvényeket egyre kevésbé szeretik, de ami ennél is érdekesebb, hogy a készpénztartás utoljára a technológiai lufi idején állt a mostanihoz hasonló alacsony szinten.

Akire nem sikerült ráijesztenünk, annak ajánljuk figyelmébe a BI cikkét, melyben több grafikonon keresztül is a piac túlfűtöttségét igazolják.

Forrás: Investor.hu