Csúszik a frekvenciatender

A frekvenciatender ütemezése
Vágólapra másolva!
Eredetileg december 30-án írta volna ki a soron következő frekvenciatendert az NMHH, a pályázat azonban egyelőre csúszik a végső dokumentum átdolgozása miatt.
Vágólapra másolva!
  • A november végén közölt tervekkel ellentétben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság egyelőre nem írta ki hivatalosan a korábban meglebegtetett frekvenciatendert. Az ősz végén közzétett tervezet szerint ugyanis erre december 30-ig kellett volna sort keríteni.
  • Így azonban a jelentkezési határidő, illetve tender eredményének kihirdetése is csúszhat, hiszen mindkettő a pályázat kiírásának időpontjához köthető. Tehát előbbi január 22-i, illetve utóbbi február 14-i határideje is később lehet esedékes.
A frekvenciatender ütemezése Forrás: NMHH, Investor.hu
  • Az NMHH a múlt héten közleményben reagált a késés okára. Ezek szerint a december 10-én tartott egyeztetést követően a hatóság a szolgáltatóknak lehetőséget biztosított a kiírás szövegtervének véleményezésre, amiket az NMHH szakemberi megpróbálnak átültetni a pályázati felhívás szövegébe. A dokumentum közzétételére pedig csak ezután kerülhet sor.
  • Ugyanakkor a HWSW értesülései szerint a szolgáltatók sokallják a frekvenciacsomagokért kért összegeket (összesen 125 milliárd forint), ami miatt akár kudarcba is fulladhat a tender. Persze egy új belépő érkezésével megoldódhatnának a gondok, azonban a pályázat a bennfentesek szerint nem számít vonzónak.