Borús maradt a hangulat Budapesten

Vágólapra másolva!
Nem tudta összeszedni magát nap végére sem a budapesti tőzsde, hiszen a hazai nagypapírok nem mutattak acélos teljesítményt. Nyugat-Európában vegyes a kép, az USA-ban pedig kisebb mínuszok láthatóak.
Vágólapra másolva!

A hazai blue-chipek közül egyedül a Mol volt képes minimális pluszban zárni a hétfőt, míg az OTP 0,7, míg a Richter 0,6 százalékos csökkenést halmozott fel. A Magyar Telekom végül nem mozdult előző napi záróárfolyamáról.

Ma is komoly forgalom volt néhány kispapírban, az FHB hat százalékkal menetelt felfelé több mint 150 millió forintos forgalmat tuva magáénak, míg a PannErgy 3,3 százalékos eséssel, 63 milliós forgalom mellett forgott. A CIG Pannónia végül 0,4 százalékos mínuszban zárt, az ANY Biztonsági Nyomda pedig 2,6 százalékkal emelkedett.

A forint a 300-as szint közeléből valamelyest visszább jött az euróval szemben és késő délután 299,4 közelében forog.

Nyugat-Európában sincs egységes irány a hétfői kereskedésben, az olasz és spanyol börze jól teljesít, ellenben a franciák kicsit szenvednek. Az USA-ban mínuszban időznek a vezető parkettek, a Dow és az S&P 500 0,2 százalékkal halad lefelé, míg a Nasdaq közel fél százalékkal.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu
EUR/HUF árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu