Bevásárol Hollandiában a UPC anyacége

Vágólapra másolva!
Felvásárolja a UPC anyavállalata, a Liberty Global a holland kábeltévés cég, a Ziggo még nem nála lévő részét. A Liberty 34,53 eurót ajánl a részvényekért, amivel nagyjából 10 milliárd euróra értékeli a vállalatot. A vételár egyébként 7,7 százalékkal haladja meg a jelenlegi árfolyamot.
Vágólapra másolva!
  • A Liberty Global készpénzzel és részvényekkel fizet a Ziggo-nak, azért a több mint 70 százalékos részesedésért, amit még nem birtokol. Jelenleg nagyjából a Ziggo részvényeinek 28,5 százaléka van a kezében.
  • A Ziggo teljes átvételével a Liberty 2,7 millió előfizetőt is szerezne. A két cég együttes közleményben számolt be az ügyletről. Decemberben még elutasították a Liberty felvásárlási ajánlatát.
  • Egyébként tavaly a Liberty elvesztett egy felvásárlási csatát a Vodafone-nal szemben, ugyanis végül a brit cég szerezte meg a Kabel Deutschland céget.
  • Úgy tűnik a Liberty Európára fókuszál, hiszen tavaly a brit Virgin Mediát vette meg 16 milliárd dollárért, és emellett még egy sor országban jelen van, közük Magyarországon is a UPC-n keresztül. Ráadásul a cégnél vizsgálják a latin-amerikai üzletáguk leválasztását is, amivel még jobban Európától függenének.

A Ziggo árfolyama (Amszterdam) Forrás: Bloomberg, Investor.hu