Berendelt a Blackberrykből a Pentagon

blackberry q10
Vágólapra másolva!
80 ezer darab BlackBerrys készüléket rendelt az amerikai védelmi minisztérium, míg a Samsung, az Apple és a Motorola csupán egy 1200 darabos megrendelésen osztozkodhat.
Vágólapra másolva!
  • Mintegy 100 ezer új mobil eszközt szeretne az év végéig üzembe helyezni az Egyesült Államok védelmi minisztériuma, egy tegnapi közlemény. A program nyertese nem a jelenlegi nagyágyúk, az Apple, vagy a Samsung közül fog kikerülni, hiszen az iOS és Android alapú szoftveren futó okostelefonok és tabletek csupán elhanyagolható részesedést kaptak.
  • Az igazi nyertes a BlackBerry lesz, amelytől mintegy 80 ezer készüléket rendel a Pentagon, míg az Apple, a Samsung és a Motorola termékei közül csupán 1200-at.
  • A BlackBerry vezérigazgatója nemrégiben arról beszélt egyik interjújában, hogy az okostelefongyártó visszatérne a gyökereihez, miszerint a jövőben a hagyományos billentyűzetekre fókuszálna az érintőképernyős megoldással szemben. Ezt ugyanis az üzleti, illetve kormányzati felhasználók jobban kedvelnek.
A jövőben a fizikai billentyűzetet részesítheti előnyben a BlackBerry forrás: Blackberry
  • A Pentagon üzlet is ezt erősítheti, igaz ebben a tranzakcióban az is szerepet játszott, hogy a BlackBerry készülékei jobban megfelelnek a védelmi minisztérium biztonsági előírásainak.
  • Az elmúlt hónap legnagyobb emelkedését mutatja a normál kereskedés előtti órákban a BlackBerry, a hírnek köszönhetően ugyanis közel 9 százalékot ugrott az okostelefon-gyártó árfolyama. Ráadásul december 20-a óta már 55 százalékkal magasabban áll a BlackBerry árfolyama, a vállalat ekkor jelentette be, hogy a kínai Foxconn-nak szervezi ki az okostelefonok gyártását.
BlackBerry napi grafikon (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu