Közel a Lenovo-IBM üzlet

Vágólapra másolva!
Közel került az IBM low-end szerver üzletágának felvásárlásához a világ legnagyobb személyi-számítógép gyártója, a Lenovo - táékoztatott a Bloomberg. 
Vágólapra másolva!
  • A Bloomberg értesülései szerint a Lenovo előrehaladott tárgyalásokat folytat az IBM-mel az amerikai óriás low-end szerver üzletágának megvásárlásáról. Az ügyhöz közeli források szerint a felek akár egy héten belül is megállapodhatnak.
  • A két fél már tavaly is tárgyalt a szóban forgó üzletágról, akkor viszont nem tudtak megállapodni a vételárban. A becslések szerint valahol 2,5-4,5 milliárd dollár között lehet az IBM szerver üzletágának az értéke, ám a bennfentes forrás nem kívánt pontos részleteket elárulni a mostani tárgyalásokról.
  • A világ legnagyobb személyi-számítógép gyártója, a Lenovo elsősorban a PC-piac visszaesése miatt kutat új felvásárlási célpontok után. A vállalat többek között a szerverek- és a különböző technológiai tároló eszközök üzletágában való terjeszkedéssel kívánja egyensúlyozni a PC-piac gyengélkedését. Yang Yuanqing vezérigazgató elmondta, három éven belül meg szeretnék duplázni piaci részesedésüket ebben a szegmensben.
  • A Lenovo óriási készpénzállománnyal rendelkezik (2,8 milliárd dollár a tavalyi 3. negyedév végén), emiatt tavaly már bejelentették, hogy gyakorlatilag bárkit felvásárolhatnak a technológiai piacon.
  • A szóban forgó üzlet viszont még nem lefutott, a Marketwatch szerint a Dell is pályázik az IBM egységére.