AWF: harminc új munkahely Sárváron

Vágólapra másolva!
Közel 1,8 milliárd forintos fejlesztést kezdett meg az AWF Autóalkatrész-gyártó Kft. Sárváron, amivel legalább harminc új munkahelyet is teremt, jelentették be sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Varga József, az AWF ügyvezetője elmondta: az autókárpit gyártással foglalkozó cég 1994-ben alakult Sopronban, jelenleg 430 embert foglalkoztat. Sárváron most 30 embernek adnak munkát – mint Kondora István (Fidesz) polgármester kiemelte, egy a válság miatt távozni kényszerült vállalkozás helyén, 9 ezer négyzetméter alapterületű gyártócsarnokban –, de 2015 végéig még 30-40 alkalmazottat vesznek fel, három ütemben. A cég az Audi, a Mercedes, a BMW és a Porsche beszállítója, illetve gyártanak belső kárpitot a Lamborghini egyik modelljéhez is.

Árbevételi adatokat sem az ügyvezető, sem a cég német tulajdonosa, Herbert Fennes-Wastl nem közölt, de annyit elárultak, hogy az eddig Sárváron végrehajtott beruházásaik értéke meghaladja a 4 millió eurót, és további 1-2 millió eurót kívánnak befektetni.

Ágh Péter (Fidesz) országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón kiemelte a munkahelyteremtés jelentőségét, és emlékeztetett arra, hogy a következő uniós költségvetési ciklusban 7300 milliárd forintnyi fejlesztési forrás áll majd Magyarország rendelkezésre, amelynek 60 százalékát a gazdaság élénkítésére kívánják fordítani. Ebből 1200 milliárd forint jut kkv-fejlesztésére, a támogatásokhoz pedig egyszerűsített pályázati formában lehet majd hozzájutni.