Vágólapra másolva!
Ma is a Richter teljesített a legjobban a hazai főbb papírok közül, miután a Mol és a Magyar Telekom esett, az OTP pedig óvatosan erősödött. Ennek következtében a BUX végül minimális pluszban zárt. Európában szintén minimális esések láthatóak zárás előtt, az amerikai tőzsdék ma zárva tartanak, így az átlagosnál alacsonyabb a forgalom a börzéken. 
Vágólapra másolva!

Zárásra ledolgozta napközben összeszedett hátrányát a BUX, mely végül pénteki záróértéke közelében, minimális pluszban fejezte be a kereskedést.

A BUX-ot egyedül a Richter tudta támogatni ma a blue chipek közül jelentős mértékben, a gyógyszerpapír 1,3 százalékot erősödött, amivel folytatta az elmúlt időszakban mutatott remek formáját. A Magyar Telekom viszont 0,7 százalékot, a Mol 1,1 százalékot zuhant, míg az OTP erejéből 0,3 százalékos pluszra futotta.

A Mol befektetői az INA-val kapcsolatos fejleményekre figyelhettek ma, a horvát alkotmánybíróság közölte, gyorsított eljárásban fogja tárgyalni Hernádi Zsolt vezérigazgató esetét.

A kisebb papírok közül a Rába 0,9 százalékot drágult az új megrendelés hírére.

A forint folytatja gyengülését, és már 302 fölött található az euróval szembeni árfolyama. A dollár/forint jegyzése 222,7-nél, a svájci franké 244,9-nél jár.

Az amerikai tőzsdék zárva tartása miatt alacsony aktivitás jellemzi az európai tőzsdéken zajló kereskedést, így a főbb részvényidnexek sem mutatnak jelentősebb elmozdulást. A tőzsdemutatók egész nap minimális mínuszban mozognak, a leggyengébben teljesítő német DAX 0,4 százalékot esett.

Az egyedi részvények közül a Royal Dutch Shell 0,2 százalékot esett, a Peugeot árfolyamán pedig már 10,5 százalékot ütöttek.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

EURHUF rövid távú grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu