A horvátok is bírósághoz fordulnak a Mol-INA ügy miatt

Vágólapra másolva!
Nemzetközi bírósághoz fordulnak a horvátok a Vecernji list értesülései szerint a Mol-INA ügy miatt.
Vágólapra másolva!

Január végéig nemzetközi döntőbírósághoz fordul Horvátország a horvát Vecernji list horvát lap értesülései szerint.

A horvátok még mindig azt mondják, hogy a Mol és elnök-vezérigazgatója, Hernádi Zsolt korrupció árán tudta megkaparintani az INA irányítását. A horvátok szerint ráadásul a Mol nem teljesítette a megállapodásban foglaltakat sem, mivel nem fektetettek elég pénzt a horvát finomítókban és a vádak szerint a Mol megsértette a kereskedelmi társaságokra vonatkozó horvát törvényeket is.

A Vecernji list úgy tudja, hogy jövő csütörtökön, január 16-án ülnek újra tárgyalóasztalhoz a horvát kormány képviselői valamint a Mol tárgyalódelegációja. A lap által megkérdezett olajipari szakember úgy véli, a Mol nem fogja elfogadni a horvát fél feltételeit, és a horvátok jobb helyzetben vannak, mint a Mol.

Mint ismeretes, Mosonyi György, a Mol felügyelőbizottságának elnöke a Forbes magazinnak adott interjújában kiemelte, hogy a horvátok azt szeretnék, ha 600 millió dollárt fektetne a Mol a finomítókba, ami nem feltétlenül térülne meg.

November végén a Mol már bejelentette, hogy nemzetközi választottbírósághoz fordulnak a befektetéseik védelme érdekében.