Vágólapra másolva!
A humoristából politikussá vált Beppe Grillo pártja védővámot vetne ki a kínai árukra, újratárgyalná az EU-kapcsolatokat, a most regnáló olasz politikusokat pedig egytől egyig elzavarná. 
Vágólapra másolva!

Az euróval becsaptak minket - kezdte beszédét az 5 Csillag Mozgalom (M5S) vezetője a politikai pártokat a pokolba küldő V-Day napon, ahová a fagyos idő ellenére legalább 40 ezer ember érkezett. Beppe Grillo, akit korábban humoristaként ismert Olaszország, néhány éve azonban parlamenti pártot vezet, nem titkoltan populista szólamokat pendített meg, és legszívesebben elzavarná az összes politikust. „Ezek a dilettáns élőholtak más sem tesznek, mint lopnak” - értékelte teljesítményüket, és azt is megnevezte, kit zavarna el elsőként: Giorgio Napolitano államfőt.

Grillo azonnali népszavazást írna ki arról, hogy Olaszország kilépjen-e az eurózónából, mert szerinte senki sem volt tisztában a bevezetés következményeivel. Ez nem jelenti azt, hogy az EU-s tagságot is fel kellene függeszteni, néhány további intézkedést azonban szükségesnek lát az olasz nemzeti érdekek védelmében. Ilyen lenne például a védővám kivetése a kínai árukra, és olyan programot követel, hogy ne vándoroljanak ki külföldre a fiatalok. Grillo rendezvényén több közéleti szereplő mellett videoüzenetben bejelentkezett Julian Assange, a Wikileaks kiszivárogtató portál alapítója is.