Erősödnek az angol-magyar kkv-kapcsolatok

Blue Lagoon of Buxton, England, anglia
Vágólapra másolva!
Brit Kereskedelmi Központot hoz létre Budapesten az Egyesült Királyság Nagykövetsége, a brit kormány Export- és Befektetés-ösztönzési Irodája (UKTI), és a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara (BCCH).
Vágólapra másolva!
Lagúna Buxtonban - ennyi arca van Angliának Forrás: Flickr.com/Yadniloc

Az új intézmény célja, hogy tovább erősítse a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatokat az Egyesült Királyság és Magyarország között, valamint növelje a brit kis- és középvállalatok exportját Magyarországra.

Mint azt nemrég lapunk is megírta, a jelen pillanat ritka nagy kitörési lehetőség a magyar kis- és középvállalkozásoknak arra, hogy megcsinálják a nemzetközi szerencséjüket.

A nagykövetség sajtóközleménye tájékoztat, hogy a kkv-k támogatása azért kiemelten fontos a brit kormány számára, mivel az Európai Unióban létrejövő új munkahelyek 80%-át ezek a vállalkozások teremtik.

A Brit Kereskedelmi Központ 2014 márciusában kezdi meg működését a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara és a budapesti Brit Nagykövetség közös intézményeként.

Az újonnan létrejövő központ kapcsán Jonathan Knott budapesti brit nagykövet elmondta:

“Európai szinten is egyedülállóan sok kiaknázatlan lehetőség rejlik a brit-magyar üzleti együttműködésben. Ha ezeket mind feltárjuk, a magyar és brit cégek között létrejövő új üzleti kapcsolatok elérhetik a több milliárd forintos nagyságrendet. Remek lehetőséget kínál erre az új Brit Kereskedelmi Központ, melynek jelentős szerepe lesz a Magyarországra irányuló brit export növelésében is. A brit kormány és a budapesti Brit Nagykövetség teljes támogatását élvező intézmény lehetővé teszi majd, hogy a brit és magyar kkv-k megtalálják egymást, üzletet kössenek és kölcsönösen gyarapodjanak. A gyarapodás pedig mindkét ország állampolgárainak jólétéhez hozzájárul majd.”

A nagykövet hozzátette: “Büszke vagyok, hogy egy olyan központ alapító okiratát írhatom ma alá, mely 2015 márciusára a tervek szerint 120 új brit-magyar üzleti kapcsolat létrejöttét segítheti elő.”

A központ létrehozása nem egyedülálló kezdeményezés: a bit kormány világszerte hoz létre hasonló központokat, támogatva a helyi kkv-k és brit partnereik együttműködését, növelve a brit exportot a világ különböző országaiba. Többek között Kínában, Romániában és Lengyelországban már működik Brit Kereskedelmi Központ.