Történelmi csúcson a "cseh OTP"

Vágólapra másolva!
Új történelmi csúcsot állított fel a délelőtt folyamán az egyik meghatározó cseh bankpapír, a Komercni Banka árfolyama a prágai parketten.
Vágólapra másolva!

Friss történelmi csúcsot állított fel Csehország egyik meghatározó bankja, a Komercni Banka a helyi tőzsdén 4628 koronán.

A bankpapír közel 5 százalékos pluszában nagy szerepe van a hétvégi választások eredményének, ugyanis az adóemeléseket támogató baloldaliaknak nem sikerült többségbe kerülniük, így várhatóan nem tudják véghezvinni tervüket.

Az Komercni emelkedését ráadásul a Deutsche Bank friss elemzése is támogatja, a német elemzőháznál ugyanis vételre javították korábbi ajánlásukat a korábbi tartásról 5300 koronás célár mellett. Eközben a Goldman Sachs-nél fenntartották vételi ajánlásukat a részvényre, de már ők is 5300 koronás célárral számolnak.

A Komercni Banka napi grafikonja (Prága) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A Komercni Banka mai teljesítményével a 2010 decemberében felállított 4600 koronás csúcsot adta át az utókornak. A jó teljesítményben részben szerepe lehet annak is, hogy a bankpapír szeptemberben csatlakozott a 600 legjelentősebb európai vállalatot tartalmazó Stoxx Europe 600 indexbe. Ekkortájt pedig a Komercni technikai képe is igen kedvező volt, amire többek között az Investor.hu hasábjain is felhívtuk a figyelmet.

A Komercni Banka havi grafikonja (Prága) Forrás: Bloomberg, Investor.hu