Megvették a magyar piacot nap végére

Vágólapra másolva!
Zárásra erősödött a magyar tőzsde, így 0,3 százalékos pluszban zárt a BUX, amivel sikerült tartani az európai piacok által diktált iramot. A forint ugyanakkor gyengült a kamatvágás és a közlemény eredményeként, így már 294 felett ingadoznak az euróval szembeni jegyzések.
Vágólapra másolva!

Sikerült nap végére erősítenie a BÉT-nek, a BUX végül 0,3 százalékos pluszban zárta a mai kereskedést. Főleg az OTP teljesített jól, de a Magyar Telekom is pozitív zárást hozott össze. Fontos esemény volt ma az MNB monetáris tanácsának kamatcsökkentése, 3,4 százalékra csökkent az irányadó ráta, amit a forint is megérzett, 294 fölé kerültek az euróval szembeni jegyzések. A nap legfontosabb hírei:

Európában pedig méginkább a vevők kerültek fölénybe, 0,2-0,8 százalékos pluszokat hoztak össze a vezető indexek. Kivételt az olasz tőzsde jelentett, itt 2 százalékos emelkedést mutatott a FTSEMIB index. Ezzel együtt a show-t a Nokia lopta el, 6,7 százalék feletti emelkedésével:

Nyitás után az amerikai piacok szintén felfelé vették az irányt, 0,1-0,3 százalékos emelkedésben járnak a tőzsdék. Míg a JC Penney és a Starbucks az élmezőnyben, addig az Apple és a Tesla Motors inkább a vert mezőnyben tartózkodik a keddi kereskedés első óráiban:

Forrás: Investor.hu

Az euró-forint árfolyama Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu