A szakadékba lökik a Teslát?

Vágólapra másolva!
Több mint 5 százalékot esett ma a Tesla Motors árfolyama, miután egy újabb olyan esetről számoltak be, amiben a Tesla autója kigyulladt. A balesetben nem sérült meg semmi, de az árfolyam aggódva reagált. A grafikon alapján pedig a Tesla a fej-váll alakzatból készül letörni, amiből komolyabb zakó is jöhet. 
Vágólapra másolva!

Ismét nagyot ütöttek a mai kereskedés során a Tesla Motors papírján. A legfrissebb hírek szerint egy újabb elektromos autó gyulladt ki. A baleset ezúttal Mexikóban történt, de szerencsére a sofőrnek nem esett bántódása, ezt a Tesla Motors szóvivője is megerősítette. Az autót vezető ugyanakkor nekicsapódott egy falnak és egy nagyobb fának is.

A múlt héten jelent meg egyébként a jelentés a pár hete bekövetkezett washingtoni Tesla tűzről, amiből kiderült, hogy nincs bizonyíték bármiféle amerikai szabvány megsértésének.

Egyes elemzők szerint probléma a hagyományos üzemanyaggal működő autókkal szemben a Teslánál, hogy túl halkan gyorsul, így a sofőr nem érzékeli a sebességet.

Az árfolyam viszont fontos szinteket tört le

A múlt héten épp arról írtunk, hogy vannak olyan szakemberek, akik szerint véget érhet a Tesla Motors tündöklése.

A grafikonon komoly lefordulás látható, az árfolyam a fej-váll alakzat nyakvonalát töri le. A technikai elemzés szerint ebből a formációból az elsődleges célár 141 dollárnál, a 161,8 százalékos Fibonaccinál húzódik, míg a másodlagos 128,5 dollárnál fekszik.

Az indikátorok mozgása sem ad okod bizakodásra, hiszen az MACd eladási jelzést mutat, míg az RSI tartósan csökkenő trendben halad.

Tesla Motors napi grafikon (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu