Egy hét, és eldőlhet a német hirdetési portál sorsa

Vágólapra másolva!
A Manager Magazin értesülései szerint három jelöltre szűkült a mezőny a Deutsche Telekom hirdetési portáljáért folytatott harcban. A végső rohamat november 4-ig indíthatják meg az érdeklődök, akik ekkor erősíthetik meg utoljára ajánlatukat. Korábbi sajtóinformációk szerint az eladó mintegy 500-600 millió eurónyi bevételre tehetne szert a tranzakcióból.
Vágólapra másolva!

A német Manager Magazin értesülései szerint már csak hárman vannak versenyben a Deutsche Telekom által árult hirdetési portálért, a Scout24-ért. A lap meg nem nevezett értesülései szerint a három állva maradó jelölt az EQT, a Silver Lake Partners és a Hellman & Friedman kockázati tőketársaságok lehetnek.

Habár az öt érdeklődőnek csak november 4-ig kell megerősítenie ajánlatát, vélhetően az Apax és a TPG Capital nem fog élni ezzel a lehetőséggel. Ezen a napon derülhet arra is fény, hogy a német telekomcég elégedett-e az ajánlatokkal, vagy meghátrál a tranzakció elől, és inkább nem értékesíti a Scout24 30 százalékos csomagját.

Korábbi sajtóértesülések szerint a nyertesnek igencsak a zsebébe kellene nyúlnia. A 30 százalékos pakkért megközelítőleg 500-600 millió eurót kellene majd a győztesenk fizetnie, miután a teljes hirdetési portált minetgy 2 milliárd euróra értékelik a piacon.

A Scout24 portfóliója igen széles skálán mozog, honlapjainak palettáján fellelhető az ingatlan- és autóértékesítés, az utazásszervezés, valamint a munkaerőközvetítés is. A weblapok látogatottsága havi szinten a 13 millió főt is eléri.

Elkelt a "lengyel Origo" is

Egyébként nem újkeletű dolog a hasonló tranzakció az európai telekommunikációs szektorban.

  • A francia Orange lengyel leánya, a TPSA éppen a múlt héten jelentette be, hogy megtalálta a vevőt a Wirtualna Polska nevezetű közkedvelt honalpjára.
  • Ugyanakkor a 375 millió zlotys, azaz mintegy 90 millió eurós vételár jócskán alacsonyabb, mint a Deutsche Telekom hasonló tranzakciójáé

2008 óta nem látott szinteken a Deutsche Telekom

A Duetsche Telekom részvénye az elmúlt hónapkban jókora növekedésen ment keresztül a német parketten, aminek következtében az árfolyam 2008 óta nem látott szintekre jutott el, megközelítve a 12 eurós szintet.

A Deutsche Telekom havi grafikonja (Xetra) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Korábbi cikkek a Scout24 értékesítéséről: