Itt a leggyorsabban növekvő magyar IT-cég

Vágólapra másolva!
A Játéknet.hu a leggyorsabban növekvő magyar IT-cég, ezzel egyedül képviseli hazánkat a Deloitte Fast 50 regionális listájának első tíz helyezettje között. Az ötvenbe nyolc magyar cég fért be.
Vágólapra másolva!

A Deloitte idén 14. alkalommal hirdette meg Fast 50 versenyét, amely évente rangsorolja Közép-Európa ötven leggyorsabban fejlődő technológiai vállalatát.

A lista leggyorsabban növekvő 10 vállalata közé egyetlen magyar vállalkozás, az e-kereskedelemmel foglalkozó Játéknet.hu Kft. tudott bekerülni, de az ötvenes listán Magyarországot képviseli a Kilgray Fordítástechnológiai Kft., a Dolphio Consulting Kft., a Capture Informatikai és Tanácsadó Zrt., a Kishonti Kft., az iData Műszaki Informatikai Mérnöki Iroda Kft., a BalaBit IT Kft. és az E-bola Média Kft. is.

"Az e-kereskedelemmel foglalkozók számára kiemelkedően fontos a visszajelzés, hiszen rendszerint kevés fizikai kapcsolatunk van a vásárlóval, az igazi világgal," mondta el Bognár Ákos, a Játéknet.hu ügyvezető igazgatója. "Egy szakmai versenyen elért eredmény pedig a vállalkozás vezetőinek és tulajdonosainak mutatja meg, hogy valóban jó irányba halad a szekér," tette hozzá.

Az elmúlt öt év alatt elért 5729%-os árbevétel-növekedéssel egy román internetes repülőjegy-értékesítő cég, a Vola.ro került a 2013-as Közép-európai Deloitte Technology Fast 50 ranglista élére, csakúgy, mint az előző két évben is. A gyorsan növekvő vállalatok közé tartozik továbbá a rendszermegoldásokkal foglalkozó szerb Bitgear Wireless Design Services d.o.o., amely az elmúlt öt év során 1872%-os növekedést mutatott. Ezzel idén a második helyen végzett a vállalat, mely 2011-ben a Rising Star kategóriában tűnt fel. A harmadik hely a lengyel Softhis Sp. z o.o. szoftverfejlesztő cégé lett, amely a 2012-es 29. helyről ugrott előre az elmúlt öt évben elért 1573%-os növekedéssel.

Emelkedő csillagok

Az idei Rising Stars kategória élére a három év alatt elért 2884%-os növekedéssel a román szoftverfejlesztő cég, az INSOFT Development & Consulting SRL került. Ebben a kategóriában Magyarországot az internetes prezentációkészítő szoftvert kifejlesztő prezi.com Kft. képviseli. A Big 5 kategóriában egy lengyel cég, a GOCLEVER Sp. z o.o. ért el első helyezést, miután 2012-ben több mint 25 millió eurós árbevételt realizált, és a Fast 50 főversenyben is megőrizte a 11. helyet. A cseh internetes parfümkereskedés, az Internet Shop s.r.o. a kategória második helyére csúszott vissza.

Iparágak tekintetében a Szoftver (29 cég) és Internetes (13 cég) vállalkozások kerültek az élre. Őket követték a Telekommunikációs/Hálózatépítési cégek (5 cég), illetve három vállalat más szektorokból. 2012-hez hasonlóan, a tíz leggyorsabban növekvő vállalat közül öt az internetes cégek közül került ki. Átlagosan nézve a Fast 50 rangsorba került vállalatok 2013-ban 671%-os arányban növekedtek, ami azonban jelentős csökkenést mutat a tavalyi 1026%-hoz képest.