Vágólapra másolva!
Sikerült szépen zárnia a hetet a budapesti tőzsdének, köszönhetően a Richter 2,8 százalékos emelkedésének. Mellette még a Magyar Telekom tudott drágulni a hazai blue-chipek közül. Az OTP elgyengült nap végére és 0,3 százalékos mínuszban zárt. Nyugat-Európában záráshoz közeledve újból elromlott a hangulat, míg az USA-ban a Nasdaq áll az élen.
Vágólapra másolva!

2,8 százalékos pluszban fejezte be a napot a Richter ezzel pedig 2011 eleji magasságokig emelkedett és közel került a fontos 4200 forintos szintjéhez. Ráadásul fogalma is 3 milliárd forint feletti volt.

Az OTP ma felült a hullámvasútra, hiszen jól kezdte a napot majd nagy mélyrepülésbe kezdett, hogy végül 0,3 százalékos mínuszban pontosan 4500 forinton zárja a napot.

A Mol kisebb mínuszban, míg a Magyar Telekom 1 forintot drágulva fejezte be a kereskedést.

Nyugat-Európában nap elején rossz volt a hangulat, majd később emelkedésbe váltott a vezető tőzsdeindexek többsége, de nap vége felé haladva újból elgyengültek.A sapnyol és az olasz parketten legnagyobb a mínusz, míg a DAX és az FTSE100 minimálisan mozdul csak tegnapi záróáráról. Nap közben a Dax volt már történelmi csúcson is.

Az USA-ban is emelkednek a vezető részvényindexek, élen a technológiai papírokat tömörítő Nasdaq áll, köszönhetően a jót jelentő cégeknek. A Microsoft 5,8 százalékkal, a Zynga 12 százalékkal, az Amazon pedig 8,5 százalékkal száguld felfelé. A Dow Jones és az S&P 500 is emelkedik, de csak 0,1, illetve 0,2 százalékkal.

A Richter árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Az OTP árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu