Agyonütött mindenkit októberben a forint

Vágólapra másolva!
A világ legjobban teljesítő devizájának számít eddig októberben a forint a dollár ellenében. A hazai fizetőeszköz egyéves csúcsra erősödött a zöldhasúval szemben és eddig közel 3,8 százalékot erősödött a dollár ellenében. 
Vágólapra másolva!

Mindenkit lepipált október során a forint. A hazai fizetőeszköz ugyanis a dollárral szemben közel 3,8 százalékot erősödött. Ezzel pedig a világ legjobban teljesítő devizájának számít ebben a hónapban.

A listából látható, hogy az indonéz rúpiát és a maláj ringittet is le tudta gyűrni a forint, így egyelőre vezeti az ehavi listát.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A forint egyéves csúcsra erősödött egyébként a héten a dollár ellenében, és fontos szinteket ropogtat az árfolyama, de nem jár messze a kétéves csúcs beállításától sem.

Technikailag ha beesik az árfolyam a 210-es szint alá, akkor akár további 5 százalékot meghaladó erősödés sem zárható ki. Biztató, hogy a 200 hetes mozgóátlag alá becsúszott az árfolyam, 2011 óta először.

Egyelőre azonban még pengeélen táncol a forint, így nem árt, ha óvatosabbak vagyunk és nem bízzuk el magunkat a forint erejét illetően.

USDHUF heti grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu