A Pesti Est, Gyulai Húskombinát - kinek van a legnagyobb adótartozása?

Vágólapra másolva!
A magánszemélyeken és az egyéni vállalkozókon kívül a céges szégyenlistát is közzétette a NAV. Ide legalább százmilliós adótartozással lehetett felkerülni. Akadnak ismerősök a listán.
Vágólapra másolva!

A NAV a cégek közül is közzétette, hogy kik azok, akik a legtöbb adóforintot mulasztották el befizetni. A sűrű betűkkel szedve is 75 oldalasra duzzadt listán akad néhány ismerős név is.

Elsőként a Pesti Estbe futunk bele. A Pesti Est kiadója a kilencvenes években és a kétezres évek elején a magyarországi média egyik sikertörténetének számított, ám mostanra már elhalványult az aranykor emléke. Számos sikertelen terjeszkedési kísérlet, így a csúfos kudarcot vallott Est Taxi, a Pesti Est Café vagy az Est Rádió után az tette be végleg az ajtót, amikor a Sanoma rányitotta a Pesti Estre a közvetlen konkurenciát, az Exitet. A lépésbe egyébként nemcsak a Pesti Est ment tönkre, a Sanoma is rendkívül sokat bukott az azóta már bezárt lappal.

Volt aztán egy rövid kalandjuk a TimeOut magyarországi kiadásának megjelentetésével, de udvariasan szólva ez sem sikerült túl jól.

A húsipar nehéz helyzetéről sok szó esett az utóbbi időben, így egyáltalán nem csoda, hogy a listán a nemrég "megmentett" Gyulai Húskombinát, a Herz Szalámigyár, és még sok kisebb húsipari cég is szerepel.

Itt van azután a Rynart, a logisztikai óriás, aminek a kamionjai egykor elárasztották az országot, majd egyik napról a másikra csődöt jelentett.

A listát böngészve egyébként feltűnő a kereskedelmi, építőipari és biztonsági cégek túlsúlya. Az építőipart azt gondolom nem kell megmagyarázni, míg a másik két esetben gyanús lehet, hogy a névleg ezzel vagy azzal foglalkozó cégek valójában más profillal jöttek létre, mint ahogy mindhárom esetben sejteni lehet, hogy a cégek nehéz helyzete nem feltétlenül egyenértékű a cégek tulajdonosainak anyagi romlásával.

Ha van egy két szabad órát és szívesen böngésznél üzleti katasztrófákat, itt megteheted!