Varga: Lesz ingyenes készpénzfelvétel

Vágólapra másolva!
Az ingyenes készpénzfelvételt lehetővé tevő megoldáson dolgozik a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Fidesz-frakció - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Varga Mihály közölte: úgy látja, olyan megoldást tudnak találni a készpénzfelvétel ingyenességére, amely valóban tehermentesíti az ügyfeleket a készpénzfelvétel költségeitől, és megakadályozza, hogy a bankok ezeket a díjakat más módon terheljék rájuk.

A nemzetgazdasági miniszter a luxusadóról és a hús áfájának csökkentéséről kifejtette: "A szakmai munkák a kormánydöntésig terjedtek, de van még néhány olyan kérdés, amelyet a kormánynak vizsgálnia kell a parlamenti vita megkezdése után is."

A kormány vizsgálja a luxusadót és a hús áfáját is, de a múlt héten úgy döntött, ezzel kapcsolatban nem módosítják a törvényjavaslatot. A nemzetgazdasági miniszter ugyanakkor hozzáfűzte, hogy a parlament a későbbiekben kezdeményezhet változtatásokat.

"Még nem láttam olyan törvényjavaslatot, amelyet egy az egyben, pláne, ha adóról van szó, fogadott volna el a parlament" - fogalmazott Varga Mihály.