Vágólapra másolva!
Kisebb-nagyobb pluszban kezdték a kereskedést az európai tőzsdék, melynek során a német DAX újra csúcsközelbe került. Itthon a BUX keddi záróértéke körül mozog, és a főbb papírok közül csak a Mol került kisebb mínuszba a horvát tárgyalások megakadásának hírére. Olvassa el reggeli ázsiai és amerikai összefoglalónkat is: Amerika esése hátráltatja Ázsiát
Vágólapra másolva!

Minimális pluszban kezdte a kereskedést a BUX, mely azután keddi záróértékéig csúszott vissza. A magyar piac ezzel a középmezőnyben foglal helyet a szomszédos piacokkal zajló versenyben.

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

A magyar főbb papírok közül csak a Mol esik a horvát tárgyalások megakadásának hírére, a többi blue-chip emelkedni tud. A legjobban a Magyar Telekom teljesít, mely 1 százalékot drágult, míg az OTP 0,2 százalékot, a Richter 0,1 százalékot erősödött.

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Európában jó a hangulat, a főbb részvényindexek kisebb-nagyobb pluszt szedtek össze. A befektetők vélhetően a délelőtti fontos makroadatokra várhatnak, ugyanis számos beszerzési menedzserindex fog napvilágot látni az eurózóna tagországaiból.

A német DAX keddi csúcsdöntése után továbbra is soha nem látott szintek közelében mozog, mivel ma 0,6 százalékos pluszt szedett össze.

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]
A DAX index értéke (pontban) Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

A Daimler 2,5 százalékot drágult a kedvező gyorsjelentése után. Ugyanakkor a Credit Suisse elvétette a várakozásokat a harmadik negyedéves eredményeivel, így a részvényei 2 százalékot vesztettek értékükből.

A svéd Ericsson alulmúlta az elemzői várakozásokat harmadik negyedévben profit soron, ugyanis csak 2,92 milliárd svéd koronát ért el a várt 3,07 milliárddal szemben. Ennek oka leginkább, hogy árbevétele csak 53 milliárd koronát tett ki a várt 55,1 milliárd korona helyett.

A piaci hangulatra rányomhatja a bélyegét Mario Draghi tegnapi nyilatkozata, aki kijelentette, hogy az európai bankokon hamarosan egy újabb stressz-tesztet fognak elvégezni, hogy megbizonyosodjanak a pénzintézetek megfelelő állapotáról.