Kellemetlen meglepetés Európából

Vágólapra másolva!
A vártnál gyengébben alakultak az eurózónából és a két nagy gazdaságból, Németországból és Franciaországból közzé tett beszerzési menedzserindexek. A nyugat-európai tőzsdék ennek ellenére emelkednek a mai kereskedésben.
Vágólapra másolva!

Az eurózónára vonatkozó, a szolgáltató szektor és a feldolgozóipar adatait összegző kompozit beszerzési menedzserindex (PMI) értéke 51,5 pont lett, ami a vártat (52,4) igencsak alulmúlja. Ráadásul mind a szolgáltató szektorban, mind pedig a feldogozóiparban alacsonyabb lett az érték.

Annyi pozitívum van az adatokban, hogy négy egymást követő hónapban már 50 pont felett maradt az érték. Ez pedig bővülést jelent mind a két szektorban.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Németországból is megjöttek az adatok, itt a feldolgozóiparban minimálisan jobb lett az eredmény, (tény: 51,5, várt: 51,4) de a szolgáltató szektorban alacsonyabb lett a szám a prognosztizáltnál. (tény: 52,3, várt: 53,7)

A francia adatok sem sikerültek fényesre. Feldolgozóipari PMI, tény: 49,4, várt: 50,1. Szolgáltatószektor PMI, tény: 50,2, várt: 51,3.