Vágólapra másolva!
Tartotta nap közbeni mínuszait a budapesti tőzsde zárásra is, vagyis nem túl szépen vonul egy napos pihenőre a magyar börze. A Mol és a Richter árfolyama csökkent, míg az OTP-nek sikerült feljebb kapaszkodnia, nap közben járt már 4500 forint felett is. Nyugat-Európában emelkednek a tőzsdék az amerikai makroadat után, míg az USA-ban csak a Nasdaq marad el kicsit a vezető indexek mögött.
Vágólapra másolva!

A magyar tőzsde átlagos forgalom mellett fejezte be a napot 0,7 százalékos mínuszban. A Molnak végül nem sikerült 15000 forint felett zárnia, míg a Richter 4100 forint alatt tért nyugovóra. Az OTP ellenben erősödn tudott kicsit (+0,2%) és nap közben volt mát 4500 forint felett is. A Magyar Telekom 1,4 százalékos mínusszal 291 forinton állapodott meg.

Kitűnően szerepl a forint is:

Nyugat-európában azután erősítettek be a tőzsdék, hogy délután a vártnál rosszabb foglalkoztatási adatok érkeztek az USA-ból, emiatt pedig tovább folytatódhat a laza monetáris politika (a Fed pénznyomtatása). Az élen a német és a brit tőzsde áll, míg lemaradó a spanyol parkett, ami 0,3 százalékos mínuszban parkol.

A tengerentúlon is folytatódik az emelkedés, az S&P 500 index már az 1750-es szinttel flörtöl. A Nasdaq ellenben kicsit lemaradó, mivel a technológiai papíroknak ma rosszabbul megy ma.

Habár nálunk holnap zárva lesz a Budapesti Értéktőzsde, Európa tőzsdéin és az USA-ban is folyik majd a kereskedés.

Az OTP árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu
A Mol árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu