Lemaradnak a kínaiak

Vágólapra másolva!
A hongkongi és a sanghaji tőzsde nem tud emelkedni a keddi kereskedésben, ellenben például Japánban és Ausztráliában ma is felfelé veszik az irányt a részvényindexek. Tegnap Amerikában vegyes zárás lett végül, ahol az S&P 500 kis plusszal újra történelmi csúcsra kapaszkodott. Ma érkezik az USA-ból a kiemelt jelentőségű foglalkoztatottsági adat, emellett pedig folytatódik a gyorsjelentési szezon is.
Vágólapra másolva!

A kínai tőzsdék csökkennek, míg a japán és az ausztrál tőzsde felfelé veszi az irányt miután tegnap Amerikában is vegyesen zártak a részvényindexek. A Sydney parkett 2008 júniusa óta nem látott magasságokban időzik.

A hongkongi börzét a China Mobile 3,5 százalék feletti mélyrepülése húzza a negatív tartományba, miután a cég 2 százalékos csökkenést realizált profitjában az év első 9 hónapjára vetítve.

A kínai újlakás árak 4 városban is 2011 januárja óta a legnagyobb mértékben nőttek, de a kormány által követett 70-ből 69 városban is felfelé kúsztak az árak szeptemberben.

Tegnap az USA-ban az S&P 500 index minimális plusszal ismét új történelmi rekordot állított fel, míg a Nasdaq 0,2 százalékkal emelkedett, a Dow Jones pedig minimálisan csökkent.

Ma napvilágot lát a piaci szereplők által kiemelten figyelt amerikai foglalkoztatottsági adat, illetve a szeptemberi munkanélküliségi ráta. Az adatot már korábban nyilvánosságra kellett volna hozni, de a kormányzati leállások miatt erre csak most kerül sor. Ma 29 S&P 500 komponens jelent, többek között a Harley Davidson, a Whirlpool, vagy a Coach is.

Az európai határidős részvényindexek csak minimális elmozdulást jósolnak a nyugat-európai tőzsdenyitásra.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A Shanghai Composite értéke (pontban) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A Hang Seng értéke (pontban) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Az S&P 500 értéke (pontban) Forrás: Bloomberg, Investor.hu