Vágólapra másolva!
Fontos szinteket ütött meg több meghatározó európai autógyártó árfolyama, ám amíg a Peugeot és a Fiat némi korrekciót mutatott be az elmúlt hetekben, addig a Renault új ötéves csúcsokat kezdhet ostromolni. Amennyiben a támaszok kitartanak, komoly felpattanás is következhet.
Vágólapra másolva!

FIAT: Támaszra lelt az autógyártó

Fontos támaszszintnél található a Fiat árfolyama, melynek esését sikeresen megállította a rövid távú emelkedő trendvonal, és a 61,8-as Fibonacci-szint. Ha az esés megállása meghozná a befektetők vételi kedvét, és lendületbe jönne a részvény, akár a 6,5 eurós szintnél húzódó 100-as Fibonacci-szintig is elrepülhetne az árfolyam.

A 6,5 eurós szint áttörése esetén több mint két éves csúcsra kerülne a Fiat, amihez azonban előbb az 50-napos mozgóátlagot is át kéne törnie a papírnak. A 6,5 eurós szint áttörése esetén egy emelkedő háromszögből léphet ki a Fiat papírja, amiből akár 7,34 euróig, a 161,8 százalékos Fibonacci szintig is elszáguldhat, vagy optimista esetben a 7,875 eurónál lévő 200 százalékos Fibonacci is célkeresztbe kerülhet.

Nem támogatja az emelkedést, hogy az MACD indikátor október közepén eladási jelzést adott, ami továbbra is él a részvény esetében.

Pesszimista forgatókönyv megvalósulása esetén az 5,23 euró körül található 200-napos mozgóátlag állhatná útját az esésnek, ami alatt a 0 százalékos Fibonacci-szint nyújthatna menedéket a papírnak.

Fiat napi grafikon (Milánó) Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

PEUGEOT: A 10 eurós szintről pattanhat

A Fiathoz hasonlóan a Peugeot árfolyama is fontos szinthez ért az elmúlt napok esései után, amit a lehetséges tőkeemelés híre váltott ki. A papír október közepén érte el lokális mélypontját, ahol a 61,8-es Fibonacci-szint és egy régebbi ellenállás egybeesése állította meg a mélyrepülést. Ide egy bátortalan, és sikertelennek bizonyuló felpattanás után visszatért a részvény.

Az árfolyam egyelőre nem tud lendületbe jönni, amit a csökkenő trendben mozgó RSI indikátor sem segít. Ha sikerülne elrugaszkodni a 10,4 eurós szinttől, először az 50-napos mozgóátlag állná útját az emelkedésnek, majd a 12,8 eurónál található 100-as Fibonacci-szint bizonyulhat komolyabb ellenállásnak. Efölött utoljára bő másfél éve járt a részvény.

A 61,8-as Fibonacci-szint eleste viszont nagyobb mélységeket nyithatna meg a papír előtt, amit először a 8 euró körül húzódó 200-napos mozgóátlag állíthatna meg.

Peugeot napi grafikon (Párizs) Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

RENAULT: Ötéves csúcs közelében

A három vizsgált autógyártó közül a Renault technikai képe a legszebb, mivel a francia vállalat árfolyama elhagyta a 100-as Fibonacci szintet, és a lendület egészen 68,3 euróig repítette, az árfolyam pedig egy sávból lépett ki.

A lélektani 70 eurós szint már nincs messze, ami vélhetően megakaszthatja a további menetelést. Ha viszont sikerülne leküzdeni ezt a szintet, új, öt éve nem látott csúcsra ugorhatna a részvény, és a lendület első körben egészen 75 euróig majd 80 euróig repíthetné.

Ha dél felé fordulna az árfolyam, először a 100-as Fibonacci-szint nyújthatna támaszt a számára, majd az 50-napos mozgóátlag és a 61,8-as Fibonacci-szint segíthetné visszafordítaná észak felé.

Renault napi grafikon (Párizs) Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]