Vegyen kastélyt potom pénzért!

Vágólapra másolva!
Túl sok az eladó kúria, kastély ahhoz képest, hogy hányan akarnak venni. Ezért hihetetlennek tűnő ajánlatokat találni a piacon, de érdemes figyelni rá, hogy a nagy házat fenn is kell tudni tartani.
Vágólapra másolva!

Egyre olcsóbbak a kastélyok, kúriák Magyarországon. Van olyan balatonboglári, 3834 négyzetméteres ősparkon álló, tízszobás, 477 négyzetméteres, külső tatarozáson átesett kastély, amelyet 37 millió forintért kínálnak - írta a Napi Gazdaság.

Ugyan vannak több százmillióért, sőt akár milliárdos áron kínált ingatlanok is, de értékesítésük egyre kilátástalanabb a lap szerint. Olyan mértékű a keresletcsökkenés, hogy az eleve alacsony árakból további 20-25 százalék is lefaragható.

Vannak kisebb kúriák, amelyeket már 10 milliós áron is el lehet vinni, de gyakori az is, hogy egy családi ház áráért, akár frekventált üdülőtelepen is hozzá lehet jutni egy-egy elegáns épülethez. Ilyeneket a Bükkben, Sopronban, Sárvár környékén és a Balatonnál is találni.

Az áreséshez hozzájárult, hogy egyre nehezebb hasznosítani a nagy ingatlanokat. A főszezont követően a Nyugat-Dunántúlon nyolc, korábban teljesen felújított, panzióként vagy szállodaként üzemeltetett kastélyra került lakat a lap szerint. Lehajtják az árakat az önkormányzati ingatlanok is, amelyeket nem bírnak el a városok. Tata például az Öreg-tó mellett, az óváros szívében fekvő 14 ezer négyzetméteres területű, 52 szobás kastélyt árulja, amelyet korábban kollégiumként hasznosított.