Rózsaszín ködben a piacok

Vágólapra másolva!
Jó hetet zártak pénteken az amerikai tőzsdék, a Nasdaq 1,3 százalékkal emelkedett, míg az S&P 500 új történelmi csúcson zárt. Ma Ázsiában is jó hangulatban telik a kereskedés, a sanghaji börze halad az élen, míg az ausztrál parkett járt már ötéves csúcson is. Európában is emelkedéssel indulhat a hét a határidős indexek alapján.
Vágólapra másolva!

Szép plusszal fejezték be a pénteki kereskedést az amerikai tőzsdeindexek, az S&P 500 újabb történelmi csúcson zárt, míg a Nasdaq 1,3 százalékkal tudott magasabban zárni a Google nagy ralijának köszönhetően. A Dow Jones viszont csak 0,2 százalékot tudott hozzátenni értékéhez.

Múlt héten makroadatok hiányában a vállalati hírek mozgatták a piacokat, és bár ezen a héten is több jelentős cég teszi közzé gyorsjelentését, az amerikai kormányzat helyreállásával most már makroadatból sem lesz hiány. Bár hétfőn még nem publikálnak jelentős adatokat, kedden már napvilágot lát végre a mezőgazdaságon kívüli foglalkoztatottak számának változása. Ma az amerikai piacnyitás előtt tudhatjuk majd meg a McDonald's negyedéves teljesítményét.

Az ázsiai börzék többsége emelkedik a mai kereskedésben élen a sanghaji tőzsdével, ami azok után kapcsolt erőteljes emelkedésbe, hogy vasárnap a központi kormányzat úgy nyilatkozott, mélyítik a gazdasági reformokat és folytatják a gazdaság átalakítását.

De segít még valószínűleg, hogy időlegesen megoldódtak az amerikai adósságproblémák és Kínából is jó makroadatok érkeztek a múlt hét második felében.

Az ausztrál tőzsde hétfőn új ötéves csúcsot ütött, de a hongkongi és a japán parkett is emelkedik ma. A japán export szeptemberben 11,5 százalékkal nőtt éves alapon, bár még ez a szám is elmarad az elemzői várakozásokban szereplő 15,6 százalékos prognózistól.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Az S&P 500 értéke (pontban) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Az ausztrál tőzsdeindex, S&P/ASX 200 értéke (pontban) Forrás: Bloomberg, Investor.hu