Görög részvényekben hisz a guru

Vágólapra másolva!
Görög részvényeket tervez vásárolni Mark Mobius, a feltörekvő piacokra specializálódott hedge fund menedzser, aki nagyobb pozíciókkal rendelkezik magyar eszközökből is.
Vágólapra másolva!

Újabb bizonyíték látott napvilágot arról, hogy egyre több milliárdos alapkezelő kezd fantáziát látni a görög befektetésekben. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az óriási alapokat kezelő hedge fundok hatalmas pozíciókat vettek fel görög részvényekből, melyeken nem ritkán három számjegyű hozamokat értek el.

Ezúttal Mark Mobius, a világhírű befektetési guru jelentette ki, hogy egy évtized után először görög részvényeket vásárolhat alapja, a Franklin Templeton. Mobius az alábbiakkal indokolja elképzelését:

  • Görögországba tett utolsó látogatásán megbizonyosodott, hogy az ország talpra állása a recesszióból megfelelő ütemben halad.
  • Szerinte a görög gazdaság 6 százaléknál nagyobb ütemben is növekedhet a következő években, amiből például kifejezetten a bankok profitálhatnak, így erősen érdeklődik a görög bankrészvények iránt.
  • A görög eszközök nyári leminősítését (amikor az MSCI a feltörekvő piaci kategóriába sorolta vissza a görög eszközöket) lehetőségként kell felfogni, mivel azzal Görögország számos, nagy növekedéssel kecsegtető ország társaságába került.

Ezek miatt egy éven belül számos görög vállalat részvényéből zsákolhatnak be - közölte Mobius, hozzátéve, hogy reméli, addig nem szállnak el az árfolyamok. Mobiuséknak aggodalma némileg érthető lehet, az athéni ASE részvényindex több mint 50 százalékot menetelt július óta, bár még mindig mélyen a 2008-as válság előtti csúcsa alatt mozog.

ASE index alakulása (pontban) Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Tudja meg, hogyan tőzsdéznek a profik!

Hallgassa meg egy hivatásos befektető tippjeit, lesse el kedvenc fogásait az Investor.hu befektetői klubján!


Időpont: 2013.november 14., 17:30
Helyszín: K&H Székház,
(1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 10.)


A rendezvény INGYENES, az alábbi gombra kattintva jelentkezhet rá.